Predstavnici HBOR-a posjetili JGL
Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

JGL obitelj Novosti JGL MUZEJ FARMACIJE

Predstavnici HBOR-a posjetili JGL

2 min čitanja Objavljeno: 21.5.2021.

Čelnici JGL-a uz predstavnike kreditora, Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR), obišli su danas radove na izgradnji projekta Integra 2020.

Čelnici JGL-a uz predstavnike kreditora, Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR), obišli su danas radove na izgradnji projekta Integra 2020. Radi se o investiciji vrijednoj gotovo 375 milijuna kuna kojom će se integrirati razvojni, proizvodni i skladišni kapaciteti kompanije, a koja obuhvaća  tri cjeline – istraživanje i razvoj, komercijalnu proizvodnju i logistički centar.

– HBOR nas u kapitalnim ulaganjima i izvoznim aktivnostima uspješno podržava već dugi niz godina, prepoznaje nas kao tvrtku s internacionalnom vizijom, te je i ovo prilika da zahvalimo na snažnoj, partnerskoj suradnji. Nakon potpore u ulaganjima u JGL Pharma Valley, Integra 2020 financirana je najvećim dijelom iz dugoročnog kredita HBOR-a u iznosu od 280 milijuna kuna – naglasio je Mislav Vučić, izvršni direktor JGL-a.

Novi investicijski projekt kompaniji će omogućiti povećavanje kapaciteta sterilne proizvodnje za čak 60 posto te značajno podići razvojno-tehnološku kompetentnost tvrtke i njenu globalnu konkurentnost za daljnji internacionalni rast u planskom horizontu od desetak godina.

– JGL je jedna od perjanica hrvatskog gospodarstva, društvo koje je pokazalo da domaći poslovni subjekti mogu biti tehnološki inovatori te snažni izvoznici na međunarodna tržišta, i to u branši koja zahtjeva izuzetno sofisticirane proizvode. Radujem se što je HBOR dio rasta i razvoja JGL-a. Uvjeren sam da ćemo s JGL-om i u budućnosti surađivati te kreditiranjem i osiguranjem izvoza pružati podršku njihovim novim uspjesima – istaknuo je prilikom posjeta Hrvoje Čuvalo, član Uprave HBOR-a. 

– Iznimno je značajna uloga Vlade RH i HBOR-a u dijelu poticanja izvoznika i proizvodnih kompanija s ciljem osnaživanja konkurentnosti hrvatskog gospodarstva. Ponosan sam što u JGL-u, usprkos krizi, uspješno nastavljamo s investicijama koje su ulog u našu budućnost, a uz koje stremimo daljnjim iskoracima na globalnom tržištu zdravlja. Posebno je značajno što će nam projekt Integra 2020, kroz nove istraživačko-razvojne kapacitete, omogućiti još čvršće umrežavanje sa znanstveno-nastavnim sektorom, kao i jačanje platforme za daljnji rast naše zemlje u području farmaceutsko-biotehnološkog razvoja – zaključio je Ivo Usmiani, predsjednik Upravnog odbora JGL-a.

 

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.