JGL vodeći svjetski proizvođač preparata na osnovi morske vode
Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

JGL obitelj Novosti JGL MUZEJ FARMACIJE

JGL vodeći svjetski proizvođač preparata na osnovi morske vode

3 min čitanja Objavljeno: 10.3.2012.

Blagodati mora koje liječi tijelo, ali i duh, poznate su od davnina i dokazane brojnim znanstvenim radovima. Sastav morske vode jedinstven je i ne može se sintetski prirediti, a postupak proizvodnje iz morske vode zahtijeva posebno iskustvo i strogo kontrolirani proces jer se radi o prirodnoj sirovini koju je teško stabilizirati. JGL je jedan od svjetskih pionira u segmentu proizvoda na bazi mora za kućnu upotrebu, posebice u segmentu preparata za nos gdje s brendom Aqua Maris drži više od 5% svjetskog tržišta (prema nezavisnom izvoru agencije Nicholas Hall). Prema istom izvoru, JGL je na trećem mjestu među svjetskim proizvođačima fizioloških otopina za nos, a vodeći je na listi brendova na osnovi morske vode. Meralys je novi inovativni lijek JGL-a, jedinstven spoj morske vode i lijeka za odčepljivanje nosa, a bez konzervansa.

More je bogata mješavina koja, uz minerale i mikroelemente, sadrži i čitav niz spojeva među kojima su izolirani i oni s antibakterijskim i antiviralnim djelovanjem. Ljekovitost morske vode poznata je od davnina, a prve pisane zapise o svojim zapažanjima ostavio nam je otac zapadne medicine Hipokrat koji je primijetio da more liječi ozlijeđene ruke ribara. U 2. st. grčki liječnik i filozof Galen preporučivao je bolesnicima koji pate od dišnih problema da legnu na obalu i udišu valove koji se razbijaju o stijene.

Zahvaljujući preparatima linije Aqua Maris, blagodati mora danas je moguće koristiti tijekom cijele godine u udobnosti vlastita doma, na radnom mjestu i na putu. Zbog njezine složenosti, morsku vodu nije moguće sintetski proizvesti, stoga se Aqua Maris proizvodi od najčišćega Jadranskog mora. Crpljenje se provodi daleko od ljudskih naseobina i prema strogo definiranoj proceduri. Mjesto uzimanja morske vode poslovna je tajna, ali su sam postupak crpljenja i ulazne analize morske vode provjerile i odobrile hrvatske, ali i brojne inspekcije inozemnih nadležnih tijela za lijekove i medicinske proizvode.

Jadransko more jedno je od najčišćih mora Europe (izvještaj Europske agencije za okoliš, engl. European Environmental Agency, za 2011.). U odnosu na ocean, većeg je saliniteta i bogatije mineralima i mikroelementima. Godine iskustva u proizvodnji lijekova, kao i u samoj proizvodnji preparata na osnovi morske vode, omogućili su JGL-u da razvije jedinstveni proizvodni proces kojim se iz vode Jadranskog mora dobivaju sterilni proizvodi, a bez zagrijavanja i sterilizacije gama-zračenjem koji bi mogli narušiti njezin integritet i ljekovitost. Najmodernija tehnička rješenja pakovanja i pumpice osiguravaju sterilnost naših proizvoda i nakon proizvodnje i tijekom upotrebe, a sve to bez upotrebe konzervansa. Sigurni smo, stoga, da tržištu isporučujemo visokokvalitetne proizvode za uho, grlo i nos, 100%-tna prirodna rješenja iz najvećeg laboratorija na svijetu – mora.

Aqua Maris, najveći izvozni brend JGL-a, prepoznali su potrošači na 32 tržišta Europe i svijeta. Aqua Maris vodeći je brend u segmentu fizioloških otopina za nos u regiji CIS-a (posebice u Rusiji, Ukrajini i Kazahstanu) te u regiji Jugoistočne Europe. Aqua Maris dobitnik je brojnih nagrada za kvalitetu i inovaciju, među kojima su Inpex (Pittsburgh, SAD) i Eureka (Bruxelles), te priznanja Superbrand organizacije za 2009. godinu i Best Buy za 2010. u Hrvatskoj. Kvaliteta Aqua Maris proizvoda za grlo, uho i nos potvrđena je u brojnim kliničkim istraživanjima, a potvrđuje je i 70 milijuna korisnika.

Meralys je novi brend JGL-a, inovativni sprej za odčepljivanje nosa koji brzo i učinkovito odčepljuje nos te djeluje do deset sati. Posebnost ovog preparata leži u činjenici da je lijek za odčepljivanje nosa prvi put otopljen u otopini morske vode koja podržava prirodne mehanizme čišćenja nosa. Manje važna nije i činjenica da je preparat opremljen inovativnom pumpicom koja pomoću posebnih filtara i srebra sprečava mikrobiološko zagađenje sadržaja tijekom upotrebe. Zbog toga ovaj lijek ne sadrži konzervans, što je jako značajno jer novije studije upućuju na činjenicu da konzervansi u sprejevima i kapima za nos izazivaju peckanje kod primjene te oštećuju nosnu sluznicu. Meralys tako predstavlja novu generaciju sprejeva za nos, inovativno rješenje razvojnog tima JGL-a, a uskoro će biti dostupan i na svim tržištima regije.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.