JGL zauzima vodeće mjesto u segmentu farmaceutskih proizvoda s probiotičkim sojevima na teritoriju Jugoistočne Europe

Probiotici predstavljaju važan zdravstveni koncept 21. stoljeća te su od vitalnog značaja za ljudsko zdravlje i dugovječnost. JGL je još krajem 90-ih godina prošlog stoljeća prepoznao važnost farmaceutski oblikovanih proizvoda s probioticima u očuvanju dobrog zdravlja, a svoje dugogodišnje iskustvo i znanje utkao je u obitelj JGL probiotika. Svaki JGL-ov probiotik odlikuje se pomno odabranim sojevima, kliničkim dokazima učinkovitosti i sigurnosti te oblicima primjerenim djeci i odraslima.

U tom je kontekstu JGL razvio i tržištu ponudio nekoliko probiotičkih koncepata pod zajedničkim sloganom - Brinite o zdravlju na inteligentan način:

• za intimno zdravlje žene
  • za zaštitu i obnovu crijevne mikroflore s kolateralnim učincima:
    • kod proljeva i dehidracije
    • kod uzimanja antibiotika
    • tijekom liječenja određenih gastrointestinalnih bolesti
    • kod prevencije i liječenja atopijskih bolesti
    • kod nadutosti i loše probave.

Zbog složenosti proizvodnje i iznimnih zahtjeva kvalitete, samo nekoliko tvrtki u svijetu sposobno je razviti i proizvesti probiotičke sojeve, a još ih manje može osigurati farmaceutsku kvalitetu probiotika. Zato je JGL pomno birao partnera za svoje probiotičke proizvode. Dodatno, JGL je, prvi u Hrvatskoj i među prvima u svijetu, ambalažu svakoga svog probiotika zaštitio posebnim infracrvenim kodom, što osigurava izvornost i originalnost proizvoda na svim tržištima.

• PROLIFE, prvi probiotik koji je lansirao JGL, već je više od deset godina među najpopularnijim i najpropisivanijim probitocima za regulaciju crijevne mikroflore, posebno kod proljeva.
  • LACTOGYN prvi i jedini probiotički koncept koji omogućuje zajedničku oralnu i vaginalnu primjenu i korisnicima osigurava iznimnu komfornost. Namijenjen je obnovi i zaštiti vaginalne mikroflore, higijeni i njezi, prirodnoj zaštiti intimnog zdravlja žene. LACTOGYN sadrži dva probiotička soja, Lactobacillus rhamnosus GR-1 i Lactobacillus reuteri RC-14, jedine sojeve u svijetu za koje je znanstveno dokazano da nakon oralnog uzimanja naseljavaju vaginalnu sluznicu i pomažu obnovu vaginalne mikroflore. Pored oralnih i vaginalnih kapsula, Lactogyn nudi intimni sapun za svakodnevnu njegu i higijenu te gel za vlaženje intimnog područja.
  • NORMIA je probiotički koncept namijenjen obnovi i zaštiti crijevne mikroflore. Primjenjuje se u dojenčadi, djece, trudnica, dojilja, odraslih. Probiotički koncept NORMIA jedini je probiotički proizvod koji sadrži najopsežnije istražene sojeve LGG i BB12, sojeve s najviše sinergijski dokazanih učinaka. ORS NORMIA iz obitelji JGL-ovih probiotika jedinstveni je proizvod koji je prvi objedinio vrećice probiotika LGG i BB12 i vrećice elektrolita i tako osigurao dvostruki učinak: obnovu crijevne mikroflore i rehidraciju. NORMIA kapsule i NORMIA vrećice imaju pozitivnu ulogu u obnovi crijevne mikroflore i smanjenju proljeva koji nastaju kao posljedica uzimanja antibiotika.

JGL je svojim radom u segmentu probiotika i razvojem novih probiotičkih koncepata dokazao da je autoritet kada je riječ o inovativnosti u tom području. Danas JGL zauzima vodeću poziciju u cjelokupnom segmentu farmaceutski oblikovanih probiotika u većini zemalja Jugoistočne Europe i neprikosnovenu lidersku poziciju u segmentu probiotika namijenjenih zaštiti vaginalne mikroflore. Naš se rad na probioticima nastavlja i uskoro očekujemo nove članove obitelji JGL-ovih probiotika.