Mislav Vučić glavni izvršni direktor JGL-a
Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

JGL obitelj Novosti JGL MUZEJ FARMACIJE

Mislav Vučić glavni izvršni direktor JGL-a

2 min čitanja Objavljeno: 20.12.2017.

JGL početkom nove poslovne godine uvodi jednostavniji model monističkog korporativnog upravljanja

Rijeka, 19. prosinca 2017.Mislav Vučić 31. prosinca 2017. godine postaje glavni izvršni direktor JGL-a. U riječku kompaniju dolazi iz Teve Rumunjska, gdje je na poziciji generalnog direktora proveo uspješnu integraciju Actavisa.

„Iznimno sam sretan i počašćen što imam priliku pridružiti se JGL-u u novoj fazi rasta, razvoja i unapređenja poslovanja. Imamo snažnu bazu u nekoliko terapijskih područja koju ćemo koristiti za daljnje napredovanje na perspektivnim tržištima i tako osnažiti svoju financijsku poziciju“, izjavio je Vučić povodom skorog stupanja na novu poziciju.

Naime, nakon trogodišnjeg poslovnog ciklusa u okvirima monističkog organizacijskog ustroja, a s ciljem dodatnog ojačavanja operativnog poslovanja i podizanja profitabilnosti, JGL u 2018. godinu ulazi s jednostavnijim modelom monističkog upravljanja. Novi model umjesto dosadašnja četiri izvršna direktora podrazumijeva jednog izvršnog direktora koji će ujedno biti član Upravnog odbora društva.

„Po isteku mandata izvršnih direktora nastavljamo i dalje poslovati unutar okvira monističkog ustroja, ali na jednostavniji način. Uvjereni smo da će ova promjena dodatno ojačati našu poziciju u ključnim terapijskim segmentima na odabranim tržištima, poboljšati integraciju poslovnih cjelina unutar sustava i osnažiti sposobnost još brže prilagodbe na tržišne potrebe i promjene koje su konstanta na globalnom farmaceutskom tržištu“, kazao je Ivo Usmiani, predsjednik Upravnog odbora riječke tvrtke.

Inače, u svojoj 20-godišnjoj karijeri u Plivi, Tevi i Sandozu, Mislav Vučić prošao je kroz mnoga područja farmaceutske industrije; prije sadašnje pozicije u Tevi bio je viši direktor za speciality (inovativnu) poslovnu jedinicu za srednju i istočnu Europu (CEE), viši direktor za cijene i market access za CEE, viši direktor Upravljanja portfeljem za CEE, viši direktor Komercijalnih operacija i razvoja poslovanja za jugoistočnu Europu (SEE), direktor razvoja poslovanja za zapadnu Europu u Sandozovoj centrali u Münchenu, rukovoditelj portfelja za Tevu Europa u Amsterdamu, a karijeru je započeo u Plivi 1998. godine u strateškom marketingu, gdje je kasnije radio i na projektima akvizicija.

Mislav Vučić ima MBA s Instituto De Empresa Business School, jedne od najboljih poslovnih škola u Europi, a diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Govori tri strana jezika – engleski, njemački i španjolski.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.