Fungisol 10 mg / ml otopina za kožu, 20 ml

Otopina za kožu Fungisol učinkovito djeluje na kožne gljivice, kvasnice, plijesni i druge gljivice.

Fungisol 10 mg / ml otopina za kožu, 20 ml

Informacije o proizvodu

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

naftifin
antimikotici
20 ml
Fungisol otopina za kožu namijenjena je za liječenje gljivičnih infekcija na koži, a sadrži djelatnu tvar naftifinklorid. Fungisol otopina za kožu učinkovito djeluje na kožne gljivice, kvasnice, plijesni i druge gljivice. Također djeluje na različite bakterije koje su često prisutne kod gljivičnih infekcija. Fungisol otopina za kožu koristi se za liječenje gljivičnih infekcija kože stopala, pogotovo kože između prstiju i na tabanima (praćene crvenilom, ljuštenjem i oteklinom ili pojavom svrbeža i mjehurića).
Obratite se svom liječniku ili ljekarniku prije nego primijenite Fungisol. Kod prvih znakova nuspojava, javite se svom liječniku. Fungisol otopina za kožu je namijenjena samo za primjenu na površini kože i ne smije doći u doticaj s očima. Ako Vam otopina slučajno dođe u doticaj s očima, temeljito ih isperite mlazom vode. Otopinu nemojte nanositi na ozlijeđenu kožu, jer alkohol koji sadrži može izazvati bolno pečenje. Ako su simptomi i dalje prisutni, ili ako liječenje nije uspješno kako se očekivalo, posavjetujte se s liječnikom.
Djelatna tvar je naftifinklorid. 1 ml otopine za kožu sadrži 10 mg naftifinklorida. Pomoćne tvari: etanol 96%-tni; voda, pročišćena; propilenglikol. 1 ml otopine za kožu sadrži 50 mg propilenglikola.
Uvijek primijenite ovaj lijek točno onako kako je opisano u ovoj uputi ili kako Vam je rekao Vaš liječnik ili ljekarnik. Provjerite s Vašim liječnikom ili ljekarnikom ako niste sigurni. Fungisol otopinu za kožu treba nanijeti jedanput na dan na očišćeni i pažljivo osušeni bolesni dio kože i okolnu površinu. Otopinu možete nanijeti na kožu izravno iz bočice ili koristiti jastučiće vate natopljene otopinom.

Primjena u djece i adolescenata
Sigurnost i djelotvornost Fungisol otopine nije ispitana u djece i adolescenata mlađih od 18 godina.

Način primjene
Pažljivo slijedite navedene upute: očistite i osušite oboljele dijelove kože i okolna područja te operite ruke. Na oboljelo i okolno područje kože nanesite dovoljno otopine da bi bilo potpuno vlažno. Nakon nanošenja otopine dobro operite ruke kako ne biste proširili infekciju na sebi i na druge. Fungisol otopina za kožu ne smije se razrjeđivati ili miješati s drugim pripravcima za primjenu na koži.

Moje zdravlje

Akne

Akne

Akne su jedna od najčešćih bolesti kože koja nastaje zbog začepljenja žlijezda lojnica na licu i gornjem dijelu tijela sebumom, masnom supstancom koju stvaraju te žlijezde i koje dovode do pojave bubuljica. Najčešće se pojavljuju na licu, ali se mogu javiti i na leđima, ramenima, prsima i vratu. Vrlo je važno pravovremeno spriječiti prekomjeran razvoj bakterija kako ne bi došlo do upalnih promjena na koži.

Saznaj više
Atopijski dermatitis

Atopijski dermatitis

Ova bolest je kronična recidivirajuća dermatoza koju karakteriziraju simptomi poput kroničnog svrbeža, suhoće kože i ekcem. Uzroci atopijskog dermatitisa nisu do kraja razjašnjeni, a najčešće se javlja u ranoj dječjoj dobi. Kod većine bolesnika simptomi bolesti se povuku do puberteta, a tek određeni broj oboljelih ima doživotne tegobe.

Saznaj više
Rozacea

Rozacea

Rozacea je kronična recidivirajuća progresivna bolest kože s karakterističnim crvenilom koje se pojavljuje dijelovima lica poput obraza, nosa i brade. Bolest se tipično javlja nakon tridesete godine života i češće zahvaća žene, iako se može pojaviti kod bilo koga. Ako se pravovremeno ne liječi, rozacea ima tendenciju širenja tokom vremena što uzrokuje zdravstvene i estetske probleme.

Saznaj više
Seboreja

Seboreja

Seborični dermatitis ili seboreja je kronična upala kože koja se javlja na područjima gdje su žlijezde lojnice najbrojnije i najgušće. Ovu bolest karakterizira izrazito masna koža koju uzrokuje prekomjerno lučenje loja. Najčešće se javlja u dojenčadi. Nešto češće se javlja u muškaraca. Iako je ovo kronična bolest, stanje kože se uz pravilnu terapiju može znatno poboljšati.

Saznaj više
Gljivice na noktima

Gljivice na noktima

S obzirom na to da uglavnom nisu bolne i da su nam stopala veći dio godine skrivena od pogleda, gljivične infekcije noktiju uglavnom ne primjećujemo, a ako ih i primijetimo, u većini slučajeva ih ignoriramo. Međutim, lijep izgled stopala u sandalama nije jedini razlog da nokte održavate u vrhunskoj formi. 

Saznaj više

Iz JGL Obitelji

Vrijeme čitanja: 2 min

Kako izbjeći gljivice uzrokovane mokrim kupaćim kostimom

Pročitaj više
Vrijeme čitanja: 2 min

Gljivične infekcije – kako ih spriječiti i liječiti?

Pročitaj više

JGL Family
Saznaj više na jglobitelj.hr

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.