Zdravlje iz Jadranskog mora
Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

JGL obitelj Novosti JGL MUZEJ FARMACIJE
Nos

Zdravlje iz Jadranskog mora

Tradicija još iz drevne Grčke

Boravak na moru oduvijek se preporučivao bolesnima i iscrpljenima, pogotovo kod dišnih tegoba. Postoje zapisi još iz drevne Grčke iz kojih je vidljivo da se bolesnicima preporučivalo udisanje morskih valova koji se lome na stijenama

Morska voda sadrži raznovrsne soli i mikroelemente koji blagotvorno utječu na ljudsko zdravlje. Sastav morske vode kompleksan je te ga je gotovo nemoguće sintetski oponašati. Po sastavu soli, morska je voda vrlo slična tjelesnim tekućinama te su je nekad koristili i kao zamjenu za krvnu plazmu.

Morska voda za proizvodnju preparata Aqua Maris crpi se u najčišćim predjelima Jadrana prema strogo definiranim procedurama koje su povezane s dubinom na kojoj se crpi, udaljenosti od obale, vremenskim uvjetima i samim postupkom crpljenja.

 

Svaka količina morske vode za proizvodnju proizvoda Aqua Maris prolazi mikrobiološku kontrolu, a kontinuirano se prati i oscilacija mikroelemenata te ostali parametri kvalitete morske vode u danim predjelima.

Morska voda doprema se u proizvodni pogon koji je certificirala komisija EU-a prema važećim standardima za proizvodnju sterilnih tekućih oblika. Tu se more oslobađa mikrobiološkog opterećenja, izotonizira te u savršeno aseptičkom ambijentu puni u potpuno sterilnu ambalažu. Sama je proizvodnja u visokom stupnju automatizirana, a budno je nadzire stručno i specijalizirano osoblje. Aseptički postupak kontroliran je u svakom trenutku, posebno kad je riječ o tlaku i brzini strujanja zraka, temperaturi i broju čestica u zraku. Obavezan je i svakodnevni mikrobiološki nadzor prostora, opreme i rukovatelja.

 

Kao prirodi resurs, morska je voda vrlo komplicirana za stabilizaciju te su u postupak proizvodnje ugrađene godine iskustva, istraživanja i rada na validaciji proizvodnog postupka i metoda za ispitivanje morske vode. Svaka proizvedena serija kontrolirana je prema definiranim specifikacijama, a u promet ide isključivo uz odobrenje stručnjaka za kontrolu kvalitete.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.