heparin + dekspantenol
kardiologija
Aluminijska tuba s 50 g gela, u kutiji.
Hepan gel spada u skupinu antivarikozne terapije. U sastavu sadrži heparinnatrij i dekspantenol. Hepan gel koristi se za lokalno liječenje površnog tromboflebitisa (lokalizirana upala površinskih vena i stanja nastalih kao posljedica tromboze površinskih vena).
Za vrijeme korištenja Hepan gela treba paziti da gel ne dospije u oči, na sluznicu ili otvorene rane, kao i na kožu zahvaćenu infekcijom.
Heparinnatrij, dekspantenol, glicerol; karbomer; etanol; metilparahidroksibenzoat; propilparahidroksibenzoat; propilenglikol; trolamin; voda, pročišćena.
Hepan gel nanosi se na bolno, upaljeno područje vena 2-4 puta dnevno u tankom sloju, bez utrljavanja u kožu, a upalno područje prekrije se gazom i povije. Liječenje najčešće traje 1-2 tjedna, a u kroničnim slučajevima i tjednima. Dulja primjena treba biti pod liječničkim nadzorom.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.