Nazol 1 mg/ml kapi za nos, otopina

Unutar 5 minuta od ukapavanja u nos smanjuje otečenost sluznice nosa, povećava protok zraka kroz nos, olakšava drenažu sinusa i otklanja osjećaj začepljenosti.

Nazol 1 mg/ml kapi za nos, otopina

Informacije o proizvodu

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

nafazolinnitrat
respiratorni sustav
10 ml otopine u plastičnoj (PE) bočici, s plastičnim (PE) nastavkom za kapanje i plastičnim (PE) zatvaračem, u kutiji.
Nazol 1 mg/ml kapi za nos sadrže djelatnu tvar nafazolin koji je simpatomimetik za lokalnu primjenu na sluznicu nosa. Na mjestu primjene izaziva suženje proširenih krvnih žilica. Djelovanje Nazola nastupa brzo, unutar 5 minuta od ukapavanja u nos, smanjenjem otečenosti sluznice nosa i nosnog otpora, povećanjem protoka zraka kroz nosnice, olakšanom drenažom sinusa i otklanjanjem osjećaja začepljenosti. Nazol 1 mg/ml kapi za nos se koriste za smanjenje otečenosti sluznice nosa uzrokovane upalom sluznice nosa (rinitisom) i upalom sluznice sinusa (sinusitisom). Lijek je namijenjen za primjenu u odraslih i djece starije od 12 godina.
Za kratkotrajnu primjenu. Nazol 1 mg/ml kapi za nos, otopina ne smije se primjenjivati dulje od 3 do 5 dana bez savjetovanja s liječnikom. Prema potrebi, liječenje se može nastaviti nakon pauze od 3 do 5 dana.
Nafazolinnitrat, natrijev klorid, kalijev dihidrogenfosfat, pročišćena voda.
Odrasli i djeca starija od 12 godina

Ukapati 2 - 3 kapi Nazol 1 mg/ml kapi za nos, otopine u svaku nosnicu svakih 4 do 6 sati. Ne smiju se primjenjivati doze veće od preporučenih.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.