Neodol 200 mg oralna suspenzija u vrećici

Primjenjuje se u djece u dobi od 6 do 11 godina, u adolescenata starijih od 12 godina čija je tjelesna težina veća od 40 kg te u odraslih za kratkotrajno simptomatsko liječenje blage do umjerene boli i/ili vrućice.

Neodol 200 mg oralna suspenzija u vrećici

Informacije o proizvodu

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

ibuprofen
nesteroidni protuupalni lijekovi (NSAIL)
20 vrećica s 10 ml oralne suspenzije.
Ovaj lijek sadrži ibuprofen koji pripada skupini lijekova koji se zovu nesteroidni protuupalni lijekovi (NSAIL-i) i namijenjeni su za ublažavanje boli i vrućice. Neodol 200 mg oralna suspenzija u vrećici primjenjuje se u djece u dobi od 6 do 11 godina, tjelesne težine od 20 kg do 39 kg, u adolescenata starijih od 12 godina čija je tjelesna težina veća od 40 kg te u odraslih za kratkotrajno simptomatsko liječenje blage do umjerene boli i/ili vrućice.
Ako u djece i adolescenata primjena ovog lijeka bude potrebna duže od 3 dana ili dođe do pogoršanja simptoma, potrebno je savjetovati se s liječnikom. Ako u odraslih primjena ovog lijeka bude potrebna duže od 3 dana u slučaju vrućice ili duže od 4 dana za liječenje boli odnosno ako dođe do pogoršanja simptoma, potrebno je savjetovati se s liječnikom.
Ibuprofen, natrijev benzoat (E211), bezvodna citratna kiselina (E330), natrijev citrat (E331), saharinnatrij (E954), natrijev klorid, hipromeloza (tip 2910) (E464), ksantanska guma, tekući maltitol (E965), glicerol (99,8 %) (E422), aroma jagode (koja sadrži tvari identične prirodnoj aromi, aromatične pripravke, kukuruzni maltodekstrin, trietilcitrat (E-1505), propilenglikol (E-1520) i benzilni alkohol), pročišćena voda
Preporučena dnevna doza ibuprofena za djecu jest 20 – 30 mg po kilogramu tjelesne težine, raspodijeljeno u 3 – 4 doze. Doze treba primjenjivati otprilike svakih 6 do 8 sati, po potrebi.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.