atorvastatinum
kardiologija
28 x 10 mg
28 x 20 mg
28 x 40 mg
56 x 10 mg
56 x 20 mg
Artas pripada skupini lijekova pod nazivom statini, a to su lijekovi za regulaciju masnoća (lipida) u krvi. Artas se koristi kod odraslih, adolescenata i djece u dobi od 10 godina i starije za snižavanje lipida (kolesterola i triglicerida) u krvi u slučajevima kada prehrana sa smanjenim unosom masnoća i promjena načina života nisu dale očekivani rezultat.
Nemojte uzimati više od jedne do dvije male čaše soka od grejpa dnevno, budući da veće količine soka mogu izmijeniti učinak ovog lijeka.

Uvijek uzmite ovaj lijek točno onako kako Vam je rekao Vaš liječnik ili ljekarnik. Prije nego što započnete s liječenjem, Vaš će Vam liječnik odrediti dijetu za snižavanje kolesterola, s kojom morate nastaviti i tijekom uzimanja lijeka Artas.
Atorvastatin u obliku atorvastatinkalcija, mikrokristalična celuloza, bezvodni natrijev karbonat, maltoza, umrežena karmeloza natrij, magnezijev stearat, hipermeloza, hidroksipropilceluloza, trietilcitrat, polisorbat 80, titanijev dioksid (E171).
Uvijek uzmite ovaj lijek točno onako kako Vam je rekao Vaš liječnik ili ljekarnik te u skladu s priloženom uputom o korištenju lijeka.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.