diazepam
živčani sustav
Pakiranja sadrže 30 tableta u blisterima, u kutiji.

30 x 2 mg
30 x 5 mg
30 x 10 mg
Diazepam pripada skupini lijekova pod nazivom benzodiazepini, a koristi se u liječenju tjeskobnih stanja, za kratkotrajno liječenje nesanice, i to samo u težim slučajevima nesanice koja utječe na obavljanje uobičajenih dnevnih aktivnosti, za ublaţavanje simptoma ustezanja (apstinencije) od alkohola, kao dodatna terapija pri grčevima mišića i tetanusu, kod epileptičkih napadaja, kao dodatak drugim lijekovima u sprečavanju epileptičkih napada, prije operativnog zahvata za smirenje bolesnika.
Primjena ovog lijeka može dovesti do razvoja fizičke i psihičke ovisnosti pri čemu rizik od razvoja ovisnosti raste s dozom i trajanjem liječenja.

Prilikom primjene ovog lijeka, pogotovo prilikom primjene većih doza moguća je pojava nemogućnosti pamćenja (amnezije) što može biti povezano s neprikladnim ponašanjem. Kako bi ste smanjili mogućnost razvoja problema s pamćenjem, nakon uzimanja ovog lijeka morate neprekinuto spavati najmanje 7 do 8 sati.

Ne uzimajte alkoholna pića tijekom liječenja ovim lijekom jer možete osjećati pospanost, imati smetnje koncentracije ili možete pasti u duboki san s poremećajem disanja i nepravilnim radom srca.

Ovaj lijek snažno utječe na psihofizičke sposobnosti i smanjuje sposobnost upravljanja motornim vozilima i strojevima. Može izazvati pospanost, oslabiti koncentraciju i usporiti Vaše reflekse. Učinci lijeka mogu potrajati dan nakon uzimanja lijeka, čak i nakon samo jedne doze.
Diazepam, laktoza hidrat; natrijev škroboglikolat, vrsta A; talk; magnezijev stearat; kukuruzni škrob; želatina.
Uvijek primijenite ovaj lijek točno onako kako Vam je rekao Vaš liječnik ili ljekarnik te u skladu s priloženom uputom o korištenju lijeka.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.