flukonazol
sustavne infekcije
7 x 100 mg
1 x 150 mg
Djelatna tvar u Fluconax kapsulama je flukonazol. Flukonazol pripada grupi lijekova koji se nazivaju azoli i koriste se u liječenju gljivičnih oboljenja. Fluconax kapsule se koriste u liječenju različitih vrsta gljivičnih infekcija (npr. kandidijaza) koje mogu zahvatiti kožu, genitalne organe ili sluznice. Fluconax se može rabiti i za sprječavanje infekcija kandidom (sprječavanje kandidoze), u bolesnika koji su pred presađivanjem organa i u bolesnika s malignim bolestima u kojih se takve infekcije mogu očekivati kao posljedica liječenja citostaticima ili zračenjem.
Prije početka uzimanja Fluconaxa obavijestite svoga liječnika ako niste sigurni da li imate gljivičnu infekciju, imate više od dvije gljivične infekcije u zadnjih 6 mjeseci, ako je Vaš parter imao spolno prenosive bolesti, ako ste mlađi od 16 ili stariji od 60 godina, ako ste imali alergijsku reakciju na flukonazol ili bilo koji lijek koji se koristi u liječenju gljivičnih infekcija, ako imate bilo kakvih problema s bubrezima ili jetrom, ili ste imali žuticu nepoznatog uzrokate ako imate bilo koju kroničnu bolest.
Flukonazol, laktoza hidrat; kukuruzni škrob; silicijev dioksid, koloidni, bezvodni; natrijev laurilsulfat; magnezijev stearat, želatina; titanijev dioksid (E171); Patent blue V (E131).
Uvijek primijenite ovaj lijek točno onako kako Vam je rekao Vaš liječnik ili ljekarnik te u skladu s priloženom uputom o korištenju lijeka.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.