Kalijev klorid 500 mg tablete za oralnu otopinu

Lijek se izdaje isključivo na recept.

Kalijev klorid 500 mg tablete za oralnu otopinu
kalijev klorid
gastroenterologija
Pakiranje sadrži 30 tableta za oralnu otopinu u blisterima, u kutiji.
Kalijev klorid JGL sadrži djelatnu tvar kalijev klorid, a pripada skupini lijekova koji se nazivaju minerali. Koristi se za nadoknadu manjka kalija u krvi, u bolesnika koji uzimaju sljedeće lijekove koji potiču mokrenje (diuretike): hidroklorotiazid, furosemid, torasemid, acetazolamid, u bolesnika koji uzimaju lijekove za liječenje bolesti srca (digoksin, lijekove za liječenje nepravilnog srčanog ritma), u bolesnika s prekomjernim gubitkom kalija bubrezima, u bolesnika s prekomjernim gubitkom kalija stolicom, npr. zbog kroničnih proljeva, u starijih bolesnika u kojih je unos kalija hranom obično nedostatan.
Prije početka i tijekom liječenja, liječnik će zatražiti provođenje odgovarajućih laboratorijskih pretraga, kako bi se postigla željena razina kalija u krvi. Pretrage se moraju provoditi češće ukoliko ste starije životne dobi ili ako imate bolest bubrega, srca ili šećernu bolest.
Kalijev klorid, laktoza hidrat.
Uvijek uzmite ovaj lijek točno onako kako Vam je rekao Vaš liječnik ili ljekarnik. Provjerite s Vašim liječnikom ili ljekarnikom ako niste sigurni. Liječnik će odrediti doziranje posebno za svakog bolesnika, jer ono ovisi o stupnju manjka kalija i općem stanju bolesnika.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.