kandesartan
kardiologija
Tablete su dostupne u blister pakiranjima koja sadrže 28 tableta.

28 x 8 mg
28 x 16 mg
Kandepres tablete sadrže djelatnu tvar koja se zove kandesartancileksetil, a koja spada u skupinu lijekova nazvanu "antagonisti receptora angiotenzina II". Djeluje na način da opušta i širi Vaše krvne žile. To pomaže sniženju Vašeg krvnog tlaka. To ujedno olakšava Vašem srcu pumpanje krvi u sve dijelove Vašeg tijela.

Ovaj lijek se može koristiti za: liječenje visokog krvnog tlaka (hipertenzije) u odraslih bolesnika i djece i adolescenata u dobi od 6 do manje od 18 godina, liječenje odraslih osoba sa zatajenjem srca i smanjenom funkcijom srčanog mišića kada se inhibitori angiotenzin konvertirajućeg enzima (ACE) ne mogu koristiti ili uz ACE inhibitore kada simptomi ustraju usprkos liječenju, a ne mogu se koristiti antagonisti mineralokortikoidnog receptora (MRA).
Ukoliko ćete biti podvrgnuti operaciji, recite Vašem liječniku ili stomatologu da uzimate ovaj lijek. To je nužno zato što ovaj lijek u kombinaciji s nekim anesteticima može uzrokovati prekomjeran pad krvnoga tlaka.
Kandesartancileksetil, natrijev dokuzat; natrijev laurilsulfat; karmelozakalcij; prethodno geliran kukuruzni škrob; hidroksipropilceluloza; laktoza hidrat; magnezijev stearat. Tableta od 16 mg sadrži i crveni željezov oksid (E172).
Uvijek primijenite ovaj lijek točno onako kako Vam je rekao Vaš liječnik ili ljekarnik te u skladu s priloženom uputom o korištenju lijeka.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.