metoklopramid
gastroenterologija
40 (4x10) tableta u blisteru (PVC/Al), u kutiji.
Metopran je antiemetik. Lijek djeluje na dio mozga koji sprječava mučninu i povraćanje.

Metopran se koristi u odraslih za: sprječavanje odgođenog nastupa mučine i povraćanja koji se mogu javiti nakon kemoterapije, sprječavanje mučine i povraćanja uzrokovanih radioterapijom, liječenje mučine i povraćanja, uključujući mučnine i povraćanja koji se mogu javiti kod migrene.

Metopran se koristi u djece (u dobi od 1 do 18 godina), ako drugo liječenje ne djeluje ili se ne može koristiti, za sprječavanje odgođene mučnine i povraćanja koji se mogu javiti nakon kemoterapije.
Morate pričekati najmanje 6 sati između svake doze metoklopramida, čak i u slučaju povraćanja i neprihvaćanja doze, kako biste izbjegli predoziranje. Liječenje ne smije trajati dulje od 3 mjeseca zbog rizika od nevoljnih grčeva mišića.
Metoklopramidklorid, celuloza mikrokristalična, laktoza hidrat.
Uvijek uzmite ovaj lijek točno onako kako je opisano u uputi ili kako Vam je rekao Vaš liječnik ili ljekarnik. Provjerite sa svojim liječnikom ili ljekarnikom ako niste sigurni.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.