mupirocin
dermatici
15 g masti u aluminijskoj tubi, u kutiji.
Mupiron mast sadrži mupirocin. Mupirocin spada u skupinu lijekova koji se nazivaju antibiotici za lokalnu primjenu. Mupiron mast primjenjuje se u liječenju infekcija kože kao što su: infekcije kože u kojima dolazi do pojave mjehurića, ljuskica (krasta) ili čireva na koži (impetigo i ektima), infekcije korijena dlaka u kojima dolazi do pojave gnojnih prištića (folikulitis), gnojni čirevi koji se opetovano javljaju (furunkuloza), inficirane dermatoze (npr. inficirani ekcem), inficirana oštećenja kože (npr. ozljede kože, ugrizi insekata, manje rane i opekline). Mupiron mast se može koristiti s ciljem sprječavanja bakterijskih infekcija ozljeda kože, manjih posjekotina i rana.
Mupiron mast može uzrokovati teške kožne reakcije ili alergije. U tom je slučaju potrebno mast isprati s kože i posavjetovati se s liječnikom o primjeni druge prikladne terapije. Kao i kod ostalih antimikrobnih lijekova, produljena uporaba Mupiron masti može dovesti do rasta otpornih uzročnika, uključujući i gljivice.
Mupirocin, makrogol 400, makrogol 3000.
Uvijek primijenite ovaj lijek točno onako kako je opisano u uputi ili kako Vam je rekao vaš liječnik. Provjerite s Vašim liječnikom ili ljekarnikom ako niste sigurni.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.