Nasoryl M 0,5 mg/ml + 0,6 mg/ml sprej za nos, otopina

Lijek se izdaje isključivo na recept.

Nasoryl M 0,5 mg/ml + 0,6 mg/ml sprej za nos, otopina
ksilometazolinklorid + ipratropijev bromid
respiratorni sustav
10 ml otopine u bijeloj plastičnoj bočici zatvorenoj odmjernim plastičnim sustavom za raspršivanje, s nastavkom za nos i zaštitnim poklopcem.
Nasoryl M je kombinirani lijek koji sadrži dvije različite tvari. Jedna djelatna tvar smanjuje sekreciju iz nosa (curenje nosa), a druga smanjuje otečenost nosne sluznice (začepljenost nosa). Nasoryl M se primjenjuje u odraslih za liječenje začepljenosti nosa i curenja iz nosa (rinoreje) kod obične prehlade.
Nasoryl M se ne smije koristiti dulje od 7 dana uzastopno. Ako se simptomi nastave, posavjetujte se sa svojim liječnikom. Dugotrajnija ili pretjerana uporaba moţe uzrokovati povratak ili pogoršanje začepljenosti nosa i oticanje nosne sluznice. Izbjegavajte primjenu lijeka Nasoryl M u ili oko očiju. Ako se to slučajno dogodi, temeljito isperite oči hladnom vodom. Može doći do privremenog zamagljenja vida, kao i iritacije, boli i crvenila oka.
Ksilometazolinklorid, ipratropijev bromid, dinatrijev edetat; morska voda, pročišćena; glicerol (85%); voda, pročišćena; kloridna kiselina i natrijev hidroksid.
Uvijek primijenite ovaj lijek točno onako kako Vam je rekao Vaš liječnik ili ljekarnik te u skladu s uputom. Provjerite s Vašim liječnikom ili ljekarnikom ako niste sigurni.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.