Viset 0,5 mg/ml kapi za oko, tetrizolinklorid otopina

Uklanjanju crvenilo i nadražaj oka. Bez konzervansa. 

Viset 0,5 mg/ml kapi za oko, tetrizolinklorid otopina

Informacije o proizvodu

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

tetrizolinklorid
oftalmologija
10 ml otopine u bijeloj plastičnoj bočici s pumpicom za kapanje, zaštitnim poklopcem i crvenim aplikatorom, 1 bočica u kutiji.
Viset sadrži djelatnu tvar tetrizolinklorid koji spada u skupinu lijekova koji sužavaju krvne žile u oku. Ovaj lijek se koristi kod nadražaja i crvenila oka koji nisu uzrokovani infekcijom, nego su posljedica iritacije oka zbog npr. dima, vjetra, klorirane vode i svjetlosti, kao i alergijske upale oka (npr. sezonska alergija, alergija na pelud).

Lokalna primjena ovog lijeka na spojnicu (konjunktivu) oka u nekoliko minuta dovodi do suženja krvnih kapilara (vazokonstrikcije) u trajanju od 4 do 8 sati.
Ovaj lijek se smije koristiti samo za blage nadražaje oka. Nadražaj ili crvenilo oka često mogu biti znakovi ozbiljne bolesti oka te se u slučaju sumnje obratite svom liječniku prije primjene ovog lijeka. Primjena lijeka dulja od 3 dana dozvoljena je samo uz liječnički nadzor.
Tetrizolinklorid, natrijev klorid, boratna kiselina, natrijev tetraborat, pročišćena voda.
Uvijek primijenite ovaj lijek točno onako kako je opisano u uputi ili kako Vam je rekao liječnik ili ljekarnik.

Odrasli i adolescenti stariji od 12 godina:

Ako nije drukčije propisano, ukapati jednu kap u svako oboljelo oko 2 do 3 puta na dan.

Moje zdravlje

Upale oka

Upale oka

Upale oka dijelimo na upale prednjeg segmenta oka i na duboke upale koje mogu zahvatiti srednji ili stražnji segment oka. Pod pojmom upala oka najčešće se misli na upalu spojnice oka, odnosno konjunktivitis. Simptomi upale mogu biti iritacija praćena suzenjem, svrbež, žarenje, bol. Pri izraženijim upalnim stanjima razvija se i osjetljivost na svjetlo.

Saznaj više
Bolest suhog oka

Bolest suhog oka

Bolest suhog oka je poremećaj suznog filma koji nastaje zbog smanjene produkcije suza, smanjenja njihove kvalitete ili njihovog pretjeranog isparavanja čime se izaziva oštećenje površine oka, a povezano je sa subjektivnim očnim smetnjama poput osjećaja zatezanja, pijeska u očima, crvenila. Umjetne suze prvi su izbor za terapiju prilikom pojave simptoma suhog oka.

Saznaj više
Glaukom

Glaukom

Glaukom je kronična, progresivna bolest očnog živca koja rezultira propadanjem vidnog polja i gubitkom vidne funkcije. Glavni čimbenik rizika je povišeni očni tlak. Bolest može dovesti do sljepoće ukoliko se ne liječi. Zahvaljujući ranom otkrivanju i odgovarajućem liječenju može se prevenirati trajni gubitak vida i kontrolirati tijek bolesti. 

Saznaj više

Iz JGL Obitelji

Vrijeme čitanja: 2 min

Što znači SPF i kako odabrati faktor za sunčanje

Pročitaj više
Vrijeme čitanja: 2 min

Zašto je bitno da kapi za oči ne sadrže konzervanse

Pročitaj više

JGL Family
Saznaj više na jglobitelj.hr

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.