Poremećaj vaginalne mikroflore
Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Žensko zdravlje

Poremećaj vaginalne mikroflore

Žena tada može osjećati subjektivne smetnje, poput svrbeža, peckanja i iscjetka iz rodnice koji je često neugodna mirisa. Promijenjene osobine iscjetka, svrbež ili crvenilo u genitalnoj regiji mogu ukazivati na upalu rodnice. Najčešći su uzroci bakterijske i gljivične infekcije (bakterijska vaginoza i vaginalna kandidijaza) ili trihomonijaza. Iznimno je važno liječiti ove upale jer je u protivnome moguć razvoj komplikacija, poput steriliteta, upale zdjeličnih organa, prijevremenog poroda i sl.

Važno je napomenuti da se takve infekcije često ponavljaju. Međutim, one mogu biti i bez uočljivih simptoma i bit će otkrivene samo na ginekološkom pregledu. Zbog izostanka upozoravajućih simptoma još su opasnije jer, ako se ne liječe, mogu razviti iste komplikacije kao i infekcije sa simptomima.

Infekcija HPV-om jedna je od najčešćih spolno prenosivih infekcija, njome se u nekom razdoblju svog života inficira više od 50 posto žena (ali i muškaraca). Brojni su tipovi HPV-a; neki su niskog, a drugi visokog rizika. Uz prisutnost HPV-a visokog rizika povezuje se povećan rizik za razvoj karcinoma vrata maternice, što svaka žena mora imati na umu. Odgovorno spolno ponašanje te uredne životne i higijenske navike temelj su očuvanja intimnog zdravlja žene, a probiotici koji sadrže specifične sojeve lactobacila nezaobilazna su pomoć u tim nastojanjima.

Proizvodi

Lactogyn® je dodatak prehrani s bakterijskim kulturama Lactobacillus rhamnosus, GR-1® i Lactobacillus reuteri, RC-14® za djevojke, žene, trudnice, žene u menopauzi.
Informacija o proizvodu
Namijenjen je uklanjanju suhoće rodnice i intimnog područja. Nanošenjem gela Lactogyn uklanja se suhoća i neugodnost prilikom spolnog odnosa, olakšava intimni kontakt i postizanje zadovoljstva.
Informacija o proizvodu

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.