JGL – Energetski učinkovito društvo

Europska unija, zajedno do fondova EU

Naziv projekta: JGL - Energetski učinkovito društvo
Prijavitelj: Jadran-Galenski laboratorij d.d.
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Kratki opis projekta

JGL je tvrtka osnovana 1991. godine kao prvo potpuno privatno farmaceutsko dioničko društvo u Hrvatskoj. Prema vlastitoj formuli ravnoteže i održivosti, 2015. realizirana je prva i najobimnija faza najznačajnijeg korporativnog strateškog investicijskog pothvata, izgradnje Pharma Valleya.

Izgradnjom Pharma Valleya društvo je pokazalo svoja nastojanja da se postavi najviše standarde zaštite okoliša, a ujedno je ta investicija ukazala da se dijelovi  dotadašnjeg proizvodnog pogona mogu znatno poboljšati u vidu energetske učinkovitosti.

Stoga je glavna SVRHA projekta provesti mjere energetske učinkovitosti i mjere za korištenje OIE u proizvodnim pogonima JGL-a.

Opći cilj

Opći cilj projekta je ulaganjem i izvršenjem projektnih aktivnosti dovesti do smanjenja upotrebe električne energije iz mreže uz zadržavanje iste ili veće razine proizvodnje te istovremeno povećati udio OIE u strukturi izvora energije.

Projekt direktno i značajno doprinosi POKAZATELJIMA REZULTATA POZIVA:

  • Udio obnovljive energije u bruto konačnoj potrošnji energije: Sukladno zbroju pokazatelja iz glavnih projekata povećati će se udio energije proizvedene iz OIE za 29,18%
  • Ušteda energije u proizvodnim industrijama: Sukladno zbroju pokazatelja iz glavnih projekata smanjiti će se isporučena energija iz mreže za 236.742,67 kWh/god

Ukupna vrijednost projekta i iznos koji sufinancira EU (u HRK):

  • Ukupna vrijednost investicije iznosi: 4.020.117,31 kn
  • Dio koji se osigurava iz Europskog fonda za regionalni razvoj iznosi: 2.514.426,58 kn

Razdoblje provedbe projekta (od – do):

  • Provedba projekta započinje 06-2017. godine
  • Rok za dovršenje provedbe projekta je: 03-2019. godine

Naziv projekta: JGL - Energetski učinkovito društvo

Prijavitelj: Jadran-Galenski laboratorij d.d.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Kontakt osoba:

Goran Šarčević, tehnički koordinator projekta
e-mail: [email protected]

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.