Suradnja Klastera zdravstvene industrije Kvarnera i indijskog ministarstva
Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

JGL obitelj Novosti JGL MUZEJ FARMACIJE

Suradnja Klastera zdravstvene industrije Kvarnera i indijskog ministarstva

1 min čitanja Objavljeno: 08.10.2021.

Klaster zdravstvene industrije Kvarnera, čiji je član i JGL, potpisao je poslovnu suradnju s indijskim Institutom Ayurvede, autonomnom organizacijom pod Ministarstvom AYUSH Republike Indije. Rezultat je to zajedničke želje jačanja i umrežavanja u proučavanju tradicionalnih medicinskih sustava, posebice na području Ayurvede. 

Akademska suradnja uključivat će sudjelovanje u istraživanju, održavanje predavanja, radionica i drugih takvih aktivnosti o Ayurvedi, kao i razvoj akademskih standarda za ayurvedsko obrazovanje u Hrvatskoj. Naime, Ministarstvo AYUSH Republike Indije (Ayurveda, Yoga, Naturopathy, Unani, Siddha, Sowa-Rigpa and Homoeopathy) ima za cilj obrazovanje, istraživanje i širenje autohtonih sustava alternativne medicine u Indiji, a suradnja s Klasterom prva je takva u Hrvatskoj.

„Uzimajući u obzir kako je jedan od ciljeva Klastera povezivanje članica s međunarodnim partnerima zbog cjelovitije ponude zdravstveno-turističkog proizvoda, ali i edukacija članova Udruge, smatramo kako ova poslovna suradnja s indijskim ministarstvom otvara novu mogućnost umrežavanja naših 32 članica s potencijalnim partnerima iz Republike Indije. Osim unaprjeđenja zdravstveno-turističke ponude na Kvarneru, na ovaj način ćemo s novim partnerima raditi i na obrazovanju, osposobljavanju te izgradnji i jačanju kompetencija“, istaknuo je predsjednik Klastera, dr. Vladimir Mozetič. 

„U vrijeme pandemije, znanstvena zajednica u Indiji istaknula je yogu i Ayurvedu kao jednostavne i učinkovite mjere za vraćanje zdravlja populacije, dok je u Hrvatskoj na sličan način struka podržala ispiranje nosne sluznice morskom vodom iz Jadrana, kao primjer korištenja znanstveno dokazanih prirodnih pristupa zdravlju“, naglasila je na svečanosti potpisivanja ugovora Anna Maria Librić, direktorica strateškog marketinga JGL-a.

Događaju su nazočili Nj.E. Raj Kumar Srivastava, veleposlanik Indije u Hrvatskoj, zatim Shri Pramod Kumar Pathak, dr. Manoj Nesari, dr. Rama Kanta Sharma, dr. Narayanam Srikanth, dr. Vyasadeva Mahanta i dr. Rahul Jain iz Ministarstva AYUSH te s druge strane predsjednik Klastera, doc.dr.sc. Vladimir Mozetič, dr.med., predsjednica Upravnog odbora Klastera, dr. sc. Irena Peršić Živadinov te članovi Upravnog odbora prof. dr.sc. Sandra Janković, Sandra Martinčić i Anna Maria Librić.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.