Sveobuhvatna edukacija temelj JGL-ovih radionica
Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Sveobuhvatna edukacija temelj JGL-ovih radionica

1 min čitanja Objavljeno: 11.2.2016.

U sklopu novopokrenutog ciklusa JGL-ovih radionica za liječnike obiteljske medicine pod nazivom “Odabrane teme iz kardiologije, dijabetologije i gastroenterologije” i “JGL u praksi s vama”, tijekom veljače i ožujka stotinjak liječnika iz zagrebačke, kvarnerske i istarske regije u Zadru je prisustvovalo interaktivnim predavanjima koje je vodilo desetak uvaženih stručnjaka.

Pritom su iz područja kardiologije obrađene teme srčanog popuštanja, sinkope, boli u prsima, aritmije, dispneje i antikoagulantne terapije, dok su dijabetološke teme obradile načela terapije peroralnim antidijabeticima i uvođenja inzulina u terapiju, praćenje dijabetesa tipa II te akutne i kronične komplikacije šećerne bolesti. S područja gastroenterologije dotaknuli smo najčešću problematiku opstipacije, sindroma iritabilnog kolona, gastroprotekcije IPP-ovima te obradili temu gastroenterološkog bolesnika u ambulanti obiteljskog liječnika. Održane su i praktične radionice “EKG” i “Spirometrija u praksi”.

Liječnici kvarnerske i istarske regije imali su priliku obići i nove prostore JGL-a na Svilnom te osvježiti saznanja o procesima farmaceutske proizvodnje i njihovoj složenosti te u proizvodnom kompleksu Pharma Valley upoznati proizvodnju generičkih lijekova i sterilnih otopina.

Posljednje u nizu predavanja u sklopu JGL-ovih radionica održano je početkom ožujka u Splitu. Ponosimo se što je tema “Praktična kardiologija” privukla preko stotinu liječnika obiteljske medicine.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.