Zaključeno izdanje obveznica JGL-a
Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

JGL obitelj Novosti JGL MUZEJ FARMACIJE

Zaključeno izdanje obveznica JGL-a

1 min čitanja Objavljeno: 18.12.2019.

JGL d.d. je uspješno zaključio izdanje korporativnih obveznica izdavši HRK 130 milijuna obveznica dospijeća 2024. godine. Nove obveznice nose fiksnu godišnju kamatnu stopu od 1,75%, što je znatno niže od kamatne stope postojećih obveznica dospijeća 2020. koja iznosi 5,8125%. Radi se o najnižoj kamatnoj stopi u povijesti hrvatskog tržišta kapitala za korporativne obveznice izvan financijskog sektora. Imateljima postojeće obveznice nudila se zamjena u novom izdanju, što ih većina i iskoristila prodajući 63,32% starih obveznica u iznosu od 83,2 milijuna kuna. 

 „Jako smo zadovoljni realiziranim izdanjem, velikim interesom i širokom strukturom ulagatelja. Potražnja za obveznicom, na ovoj razini prinosa, bila je veća od ponuđenog, što smatramo potvrdom povjerenja financijskog tržišta u našu strategiju. Izdanje dolazi u trenutku kada kompanija bilježi dvoznamenkasti rast prihoda i najbolje polugodišnje rezultate u povijesti. U prvoj polovici godine na većini naših ključnih farmaceutskih tržišta i s ključnim  brendovima rastemo brže od referentnog tržišta, a slične brojke očekujemo i do kraja 2019. godine. Dobri poslovni rezultati omogućili su nam značajno smanjenje duga, udvostručenje gotovine te smanjenje faktora zaduženosti na 3.0x EBITDA ” – izjavio je glavni izvršni direktor JGL-a, Mislav Vučić, posebno se zahvalivši ulagateljima na ukazanom povjerenju.

Knjiga upisa bila je otvorena nepuna tri dana, a ponuđeno je i izdano 130 milijuna kuna, što je uistinu respektabilan uspjeh za domaće tržište kapitala. Obveznice su uvrštene na Službeno tržište Zagrebačke burze d.d. pod oznakom JDGL-O-24XA i ISIN oznakom HRJDGLO24XA2. Agent izdanja je Privredna banka Zagreb d.d.

Recentno izdanje JGL-a predstavlja četvrto izdanje korporativnih obveznica na domaćem tržištu od 2007. godine što JGL čini jednim od najdugovječnijih izdavatelja koji opetovano doprinosi razvoju hrvatskog tržišta kapitala.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.