Nitko ne vidi da imaš gljivice na noktima ako koristiš FungilacSET

Gljivice na noktima učestali su zdravstveni problem u populaciji – procjenjuje se da oko 25 % odraslih ima barem jedan nokat zaražen. Gljivične infekcije noktiju, takozvane onihomikoze, u potpunosti se razlikuju od infekcije kože. Tomu je tako zbog razlike u građi same kože i građi noktiju. Nokti su debeli, tvrdi i teže propusni. Dodatna je razlika u tome što nokti rastu izrazito sporo – nokti na rukama rastu prosječno 3,5 mm mjesečno, dok na nogama rastu prosječno 1,6 mm. 

Gljivične infekcije noktiju naporne se i njihovo liječenje mukotrpno je i dugotrajno. Glavni razlog leži u spomenutoj brzini, odnosno „sporosti” rasta nokta. Liječenje obično traje od 6 do 9 mjeseci za nokte na rukama te 9 do 12 mjeseci za nokte na nogama. Kako bi se nokat uspješno izliječio, važno je da izraste te da se zaraženi dio s vremenom odreže, izrašpa i „zamijeni” novim i zdravim noktom. Jako je važno za početak započeti liječenje, a kasnije i ustrajati u njemu – naime, postoji mogućnost da se zaraza proširi i na ostale, zdrave nokte, a u rijetkim slučajevima moguć je razvoj komplikacija. Infekcija nokta može se proširiti na ostatak nokta, nokat se može lomiti, ljuštiti, a u krajnjem slučaju i u potpunosti propasti.

U liječenju je dostupan velik izbor metoda i sredstava za liječenje. Posebno su pogodni lijekovi u obliku lakova za nokte. Lak dublje prodire u nokat nakon nanošenja, a nakon sušenja lijek se zadržava u noktu. Upravo je takvog oblika FungilacSET, koji sadrži aktivnu tvar amorolfin, tvar širokog spektra djelovanja. FungilacSET ima i fungicidno i fungistatsko djelovanje, što znači da ubija i sprečava širenje gljivica u noktu.

FungilacSET se nanosi samo jednom tjedno, što je velika prednost u liječenju jer se ne mora koristiti svaki dan. Također, dok traje liječenje FungilacSETom moguće je koristiti svoj omiljeni lak u boji – na taj način svoj problem s gljivicama na noktima možete uspješno sakriti. Osim toga, nošenje otvorene obuće ovog ljeta neće biti nikakav problem! Pripazite samo da se prije primjene laka u boji FungilacSET ljekoviti lak za nokte prvo osuši, za što će biti dovoljno 10 minuta.

U pakiranju FungilacSETa dolazi i 10 aplikatora, koji se mogu ponovno koristiti nakon primjene lijeka, dovoljno ih je očistiti alkoholom i osušiti. FungilacSET je dostupan bez recepta u ljekarnama.

Povezani proizvodi

FungilacSET 50 mg/ml ljekoviti lak za nokte

FungilacSET 50 mg/ml ljekoviti lak za nokte

Amorolfin iz ljekovitog FungilacSET laka za nokte uništava široki spektar gljivica koje uzrokuju infekcije nokta. Amorolfin prodire i širi se kroz ploču nokta te tako može djelovati i na teško dostupne gljive u ležištu nokta. Ovim načinom primjene sistemska apsorpcija djelatne tvari lijeka vrlo je mala.

Saznaj više

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.