Informacije o proizvodu

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

amorolfin
dermatologija
2,5 ml ljekovitog laka za nokte u smeđoj staklenoj bočici s plastičnim poklopcem, 1 bočica u kutiji. U kutiji se dodatno nalazi 10 plastičnih aplikatora uloženih u zajednički spremnik.
FungilacSET je ljekoviti lak za nokte koji se primjenjuje za liječenje gljivičnih infekcija noktiju. Sadrži djelatnu tvar amorolfin (u obliku amorolfinklorida), koji pripada skupini lijekova pod nazivom antimikotici. Amorolfin uništava široki spektar gljivica koje uzrokuju infekcije nokta.
Ako FungilacSET dođe u kontakt s Vašim očima ili ušima, odmah ga isperite vodom te se odmah javite svom liječniku, ljekarniku ili najbližoj bolnici. Izbjegavajte kontakt laka sa sluznicama (npr. sa sluznicom usta i nosa). Nemojte udisati lijek. Kada koristite organska otapala trebate nositi nepropusne rukavice kako bi spriječili uklanjanje laka s nokta.
Amorolfin u obliku amorolfinklorida, etanol, bezvodni; amonio-metakrilat kopolimer, vrst A; etilacetat; butilacetat; triacetin.
Uvijek primijenite ovaj lijek točno onako kako je opisano u uputi ili kako Vam je rekao Vaš liječnik ili ljekarnik.

Odrasli

Lak za nokte trebate nanijeti na zahvaćeni nokat jednom tjedno. U nekim slučajevima nanošenje dva puta na tjedan može biti korisno.

Primijenite lak za nokte na sljedeći način:

1. Prije prve primjene FungilacSET laka za nokte, neophodno je zahvaćeno područje nokta (osobito površinu nokta) koliko god je moguće izrašpati. Površinu nokta treba potom očistiti i odmastiti pomoću komadića vate natopljenog alkoholom. Prije ponovne aplikacije lijeka, ako je potrebno, zahvaćeni nokat treba ponovno izrašpati te nakon toga očistiti s vatom za čišćenje da bi odstranili preostali lak. Oprez: Rašpica za nokte koja se koristi na zahvaćenim noktima ne smije se primjenjivati na zdravim noktima.

2. S aplikatorom za višekratno nanošenje, FungilacSET se primjenjuje na cijelu površinu zahvaćenog nokta i ostavi se da se osuši. Nakon korištenja, treba očistiti aplikator s vatom natopljenom alkoholom. Bočica treba biti čvrsto zatvorena. Prije svakog nanošenja lijeka na nokat, aplikator treba uroniti duboko u bočicu, bez odstranjivanja laka naslanjajući aplikator na vrat bočice. Oprez: Ako koristite razrjeđivač ili druga organska otapala, trebate nositi nepropusne rukavice u svrhu zaštite laka nanešenog na noktima.

Moje zdravlje

Zašto je opasno ignorirati gljivice na noktima?

Zašto je opasno ignorirati gljivice na noktima?

Ako problem ignoriramo, ne znači da će nestati, posebno ako je riječ o zdravlju. Iako na prvi pogled djeluje banalno, a pogotovo usporedimo li ga s ozbiljnim problemima kao što su rak ili dijabetes, požutjeli nokat nije u potpunosti bezopasan. Gljivična infekcija nokta, drugim imenom onihomikoza, dugoročno može izazvati ozbiljne zdravstvene probleme i ostaviti dugotrajne posljedice.

Saznaj više
Gljivice na noktima: uzroci, simptomi i liječenje

Gljivice na noktima: uzroci, simptomi i liječenje

S obzirom na to da uglavnom nisu bolne i da su nam stopala veći dio godine skrivena od pogleda, gljivične infekcije noktiju uglavnom ne primjećujemo, a ako ih i primijetimo, u većini slučajeva ih ignoriramo. Međutim, lijep izgled stopala u sandalama nije jedini razlog da nokte održavate u vrhunskoj formi. 

Saznaj više
Kako prepoznati gljivice na noktima?

Kako prepoznati gljivice na noktima?

Kako temperature rastu i približava se sezona sandala i bosih nogu, sve više ljudi obraća pozornost na izgled stopala, a samim time i zdravlje noktiju. Ako su na noktima vidljive promjene u vidu boje, oblika ili debljine same ploče, moguće je da imate gljivičnu infekciju, no jednako tako moguće je da je riječ  o nekom drugom, manje ili više ozbiljnom, zdravstvenom problemu.

Saznaj više

Iz JGL Obitelji

Vrijeme čitanja: 2 min

Kako izbjeći gljivice uzrokovane mokrim kupaćim kostimom

Pročitaj više
Vrijeme čitanja: 2 min

Gljivične infekcije – kako ih spriječiti i liječiti?

Pročitaj više

JGL Family
Saznaj više na jglobitelj.hr

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.