amorolfin
dermatologija
2,5 ml ljekovitog laka za nokte u smeđoj staklenoj bočici s plastičnim poklopcem, 1 bočica u kutiji. U kutiji se dodatno nalazi 10 plastičnih aplikatora uloženih u zajednički spremnik.
FungilacSET je ljekoviti lak za nokte koji se primjenjuje za liječenje gljivičnih infekcija noktiju. Sadrži djelatnu tvar amorolfin (u obliku amorolfinklorida), koji pripada skupini lijekova pod nazivom antimikotici. Amorolfin uništava široki spektar gljivica koje uzrokuju infekcije nokta.
Ako FungilacSET dođe u kontakt s Vašim očima ili ušima, odmah ga isperite vodom te se odmah javite svom liječniku, ljekarniku ili najbližoj bolnici. Izbjegavajte kontakt laka sa sluznicama (npr. sa sluznicom usta i nosa). Nemojte udisati lijek. Kada koristite organska otapala trebate nositi nepropusne rukavice kako bi spriječili uklanjanje laka s nokta.
Amorolfin u obliku amorolfinklorida, etanol, bezvodni; amonio-metakrilat kopolimer, vrst A; etilacetat; butilacetat; triacetin.
Uvijek primijenite ovaj lijek točno onako kako je opisano u uputi ili kako Vam je rekao Vaš liječnik ili ljekarnik.

Odrasli

Lak za nokte trebate nanijeti na zahvaćeni nokat jednom tjedno. U nekim slučajevima nanošenje dva puta na tjedan može biti korisno.

Primijenite lak za nokte na sljedeći način:

1. Prije prve primjene FungilacSET laka za nokte, neophodno je zahvaćeno područje nokta (osobito površinu nokta) koliko god je moguće izrašpati. Površinu nokta treba potom očistiti i odmastiti pomoću komadića vate natopljenog alkoholom. Prije ponovne aplikacije lijeka, ako je potrebno, zahvaćeni nokat treba ponovno izrašpati te nakon toga očistiti s vatom za čišćenje da bi odstranili preostali lak. Oprez: Rašpica za nokte koja se koristi na zahvaćenim noktima ne smije se primjenjivati na zdravim noktima.

2. S aplikatorom za višekratno nanošenje, FungilacSET se primjenjuje na cijelu površinu zahvaćenog nokta i ostavi se da se osuši. Nakon korištenja, treba očistiti aplikator s vatom natopljenom alkoholom. Bočica treba biti čvrsto zatvorena. Prije svakog nanošenja lijeka na nokat, aplikator treba uroniti duboko u bočicu, bez odstranjivanja laka naslanjajući aplikator na vrat bočice. Oprez: Ako koristite razrjeđivač ili druga organska otapala, trebate nositi nepropusne rukavice u svrhu zaštite laka nanešenog na noktima.

Moje zdravlje

Akne

Akne

Akne su jedna od najčešćih bolesti kože koja nastaje zbog začepljenja žlijezda lojnica na licu i gornjem dijelu tijela sebumom, masnom supstancom koju stvaraju te žlijezde i koje dovode do pojave bubuljica. Najčešće se pojavljuju na licu, ali se mogu javiti i na leđima, ramenima, prsima i vratu. Vrlo je važno pravovremeno spriječiti prekomjeran razvoj bakterija kako ne bi došlo do upalnih promjena na koži.

Saznaj više
Atopijski dermatitis

Atopijski dermatitis

Ova bolest je kronična recidivirajuća dermatoza koju karakteriziraju simptomi poput kroničnog svrbeža, suhoće kože i ekcem. Uzroci atopijskog dermatitisa nisu do kraja razjašnjeni, a najčešće se javlja u ranoj dječjoj dobi. Kod većine bolesnika simptomi bolesti se povuku do puberteta, a tek određeni broj oboljelih ima doživotne tegobe.

Saznaj više
Rozacea

Rozacea

Rozacea je kronična recidivirajuća progresivna bolest kože s karakterističnim crvenilom koje se pojavljuje dijelovima lica poput obraza, nosa i brade. Bolest se tipično javlja nakon tridesete godine života i češće zahvaća žene, iako se može pojaviti kod bilo koga. Ako se pravovremeno ne liječi, rozacea ima tendenciju širenja tokom vremena što uzrokuje zdravstvene i estetske probleme.

Saznaj više
Seboreja

Seboreja

Seborični dermatitis ili seboreja je kronična upala kože koja se javlja na područjima gdje su žlijezde lojnice najbrojnije i najgušće. Ovu bolest karakterizira izrazito masna koža koju uzrokuje prekomjerno lučenje loja. Najčešće se javlja u dojenčadi. Nešto češće se javlja u muškaraca. Iako je ovo kronična bolest, stanje kože se uz pravilnu terapiju može znatno poboljšati.

Saznaj više

Iz JGL Obitelji

Vrijeme čitanja: 2 min

Kako izbjeći gljivice uzrokovane mokrim kupaćim kostimom

Pročitaj više
Vrijeme čitanja: 2 min

Gljivične infekcije – kako ih spriječiti i liječiti?

Pročitaj više

JGL Family
Saznaj više na jglobitelj.hr

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.