Zdravlje očiju
Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

JGL obitelj Novosti JGL MUZEJ FARMACIJE
Oko

Zdravlje očiju

JGL je najveći proizvođač oftalmoloških preparata u regiji koji primjenom suvremene tehnologije i znanja u oftalmološkom segmentu kontinuirano razvija bezreceptne i receptne proizvode najviše vrijednosti

Proizvodi za oči

Pružamo rješenja i inovacije za najčešće očne tegobe i bolesti današnjice – od sindroma suhog oka koji prati modernog, aktivnog čovjeka do glaukoma povezanog sa starenjem.

JGL se time potvrđuje kao pouzdan i kvalitetan partner kupcima, propisivačima oftalmolozima i licencnim partnerima te konkurentan proizvođač sterilnih očnih kapi šire od regionalnih granica.

Zdravlje očiju i dobar vid izuzetno su važni svakom čovjeku. Ipak, sve dok nas oči dobro služe, ne mislimo na to da njihovo zdravlje može biti vrlo krhko.

 

Dapače, mnogi ih naprežu do maksimuma ne misleći kako, primjerice, svakodnevni i dugotrajni rad na računalu, čitanje uz neprikladno svjetlo, dugotrajno gledanje televizije, obavljanje poslova koji zahtijevaju posebno naprezanje očiju ili čak prehrana s premalo zelenog povrća, mogu biti razlozi ubrzanog slabljenja vida, a kako godine odmiču, vrlo vjerojatno i oštećenja makule ili nastanka očne mrene.

Sve započinje ulaskom svjetlosti kroz leću i projekcijom slike na unutarnjoj ovojnici oka – mrežnici. U središtu mrežnice nalazi se mjesto najoštrijeg vida, tzv. makula ili žuta pjega. To je područje snažne metaboličke aktivnosti izloženo najvećoj količini svjetla. Odgovorno je za doživljaj boja, a niti jedan drugi dio mrežnice nema sposobnost registriranja tako oštre slike.

 

Makula sadrži značajne količine žutog pigmenta. To su, u prvom redu, lutein i zeaksantin koji su prirodni filtri, ali i antioksidansi koji preveniraju oksidativni stres, štiteći tako lipide membrana stanica makule. Dokazana je dobra apsorpcija luteina iz hrane ili dodataka prehrani, kao i odlaganje u makuli, te njegova neškodljivost.

 

Nedostatak luteina u makuli ima odlučujuću ulogu u nastanku AMD-a pa se uzimanjem dodatnih količina prirodnih pigmenata luteina i zeaksantina može pridonijeti zaštiti oka i smanjiti rizik nastanka i napredovanja bolesti. Studije govore o smanjenju propadanja makule za više od 40 %. Još bolja zaštita postiže se dodatkom antioksidativnih tvari, tzv. antocijanozida iz borovnice. Niz studija pokazao je pozitivne učinke ekstrakta borovnice na noćni vid i kapilare, kao i sinergističko djelovanje luteina, zeaksantina i borovnice.

Naša rješenja

Pogledajte čime vam možemo pomoći i saznajte više o svakom proizvodu!

Pogledajte popis

Bolesti oka

Postoje različite definicije suhog oka, danas se ono smatra bolešću i zahtjeva doživotnu terapiju.

Pročitajte više

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.