Hero photo

Alergija – neuobičajena reakcija na uobičajene tvari

Alergije su vrlo širok pojam, no možemo reći da je to pretjerani imunosni odgovor tijela na strane tvari iz okoline.Burno se reagira na inače bezopasne tvari (alergene) među kojima su najčešći peludi trava, korova i drveća te grinje, koje naše tijelo krivo tumači kao opasne.

Alergeni mogu imati cjelogodišnji ili sezonski karakter ovisno o vrsti alergena. Sezonski alergeni kao što su peludi trava, korova i drveća počinju s prvim danima proljeća i nastavljaju svoj utjecaj tijekom ljetnih mjeseci kada cvjeta ambrozija, najjaču peludni alergen našeg podneblja.  

Najčešći simptomi peludne alergije su kihanje, curenje ili začepljenost nosa, svrbež nosa i očiju, crvene oči, kašalj i nadraženost grla, kronični umor...

Djelovanje ektoina - stvara se prirodna barijera na sluznici nosa ili oka koja sprječava kontakt čestica peludi

Ectoin® – pomoć iz prirode

Ectoin® je 100% prirodan sastojak koji se dobiva iz ekstremofila - mikroorganizama koji mogu preživjeti u ekstremno nepovoljnim uvjetima okoline.

Kako bi se zaštitili od štetnih vanjskih učinaka, sintetiziraju ektoin. Ectoin® je najistraživaniji esktremolit, dokazano dobre podnošljivosti kod djece i odraslih, a može zaštititi ljudske stanice od nepovoljnih vanjskih utjecaja, poput alergena i iritansa. Primjenjuje se kod alergijskog rinitisa i konjunktivitisa te u dermokozmetici.

Kako mi pomaže kod alergija?

Ectoin® se okružuje vodom te čini prirodnu barijeru na sluznici nosa ili oka, stvarajući zaštitni film Ectoin®-Hydro-Complex koji sprječava doticaj s alergenima i razvoj alergijske reakcije.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.