Nos

Kronični rinosinuitis

Kronični rinosinuitis javlja se uglavnom u pacijenata koji su imali česte akutne bakterijske i alergijske upale koje su nisu adekvatno liječene. Pacijenti se često tuže na glavobolju, sekret iz nosa, začepljen nos, cijeđenje sekreta u ždrijelo ili oslabljen osjet njuha. Simptomi kroničnog sinusitisa traju duže od onog akutnog, a kod nekih osoba se nikada u potpunosti ne povlače.

To je ozbiljna dijagnoza koja se postavlja nakon pažljivog uzimanja anamneze (podataka o pacijentu) i endoskopskog pregleda sinusa. Pacijenti se često tuže na glavobolju, sekret iz nosa, začepljen nos, cijeđenje sekreta u ždrijelo ili oslabljen osjet njuha. Specijalist otorinolaringolog endoskopskim pregledom može vidjeti anatomske promjene, patološki sekret u sinusima ili polip te savjetovati odgovarajuće liječenje.

Bez obzira na to hoće li se ili neće operativno liječiti, pacijent u fazama pogoršanja tegobe može ublažavati sprejem Meralys HA najduže pet dana, a zatim nastaviti s otopinom morske vode Aqua Maris pomoću sustava za ispiranje nosa i sprejem Aqua Maris Strong koji prirodno odčepljuje nos. Na taj će način ispirati nos, odstraniti suhe kruste, učiniti ga prohodnim te ovlažiti i oporaviti sluznicu. Sustav za ispiranje nosa Aqua Maris ispire nos i sinuse otopinom morske vode obogaćene eteričnim uljima mirte i smilja. Zbog bogatstva minerala i dodatka eteričnih ulja mirte i smilja, otopina morske soli u vodi blagotvorno djeluje na sluznicu nosa, a posuda za ispiranje svojim oblikom omogućuje jednostavno, ugodno i učinkovito ispiranje nosne šupljine i sinusa. Ispiranjem se čisti nos i uklanja višak sluzi, a postupak je ugodan i jednostavan. 

Rješenje iz JGL-a

Aqua Maris

Linija naših proizvoda bez mikroplastike namijenjena je specifičnim potrebama dojenčadi, djece i odraslih te donosi olakšanje kod problema s disanjem, osnažuje tjelesnu obranu protiv prehlada i gripe i pomaže u reguliranju problema sa sinusima, alergijama i rinitisom.

Saznaj više

Meralys

Meralys je inovativni sprej za nos koji trenutno odčepljuje nos, a učinak traje do deset sati.

Saznaj više

Povezane teme

Nosne polipoze

Nosne polipoze

Nosna polipoza je bolest sluznice nosa i paranazalnih šupljina koju karakterizira lokalizirano stvaranje dobroćudnih izraslina na sluznici, odnosno polipa. Ove tvorbe su upalnog porijekla, a ako se pravovremeno ne tretiraju mogu uzrokovati stalnu nosnu opstrukciju te dovesti do znatnog slabljenja osjetila mirisa.

Saznaj više
Akutni rinosinuitis

Akutni rinosinuitis

Akutni rinosinusitis najčešće nastaje kao posljedica prehlade ili alergije, koje stvaraju preduvjete za nastanak infekcije. Najčešće je uzrokovan bakterijama ili virusima, mnogo rjeđe gljivicama. Bakterije koje najčešće uzrokuju akutni sinusitis često su prisutne na sluznici gornjih dišnih putova, međutim u uvjetima upaljene i otečene sluznice te otežane ventilacije sinusa stvaraju se pogodnosti za povećanje broja bakterija i razvoj infekcije. 

Saznaj više
Prehlada

Prehlada

Prehlada ili akutna infekcija gornjih dišnih putova vrlo je česta i raširena infekcija koju uzrokuju virusi. Ukoliko je prirodna funkcija nosa oslabljena, virusi lakše ulaze i razmnožavaju se u sluznici nosa uzrokujući infekciju koju "kolokvijalno" nazivamo prehlada. U većini slučajeva prehlada je blaga i traje tjedan dana ili manje, a popraćena je simptomima poput curenja i začepljenosti nosa, kihanja, grlobolje, kašlja, glavobolje i ponekad povišene temperature.

Saznaj više

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.