Njega kože
Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

JGL obitelj Novosti JGL MUZEJ FARMACIJE
Koža

Njega kože

Ulaganjem u nove pogone i suvremenu tehnologiju širi svoju paletu i nudi proizvode za liječenje i pomoć pri liječenju najčešćih bolesti u dermatologiji (akne, gljivične i bakterijske infekcije kože, rozacea, dermatitis).

Inovativni proizvodi, kao što su lak za nokte za liječenje gljivičnih infekcija noktiju (Fungilac) ili krema s ektoinom (Pantexol repair), nude jednostavnu primjenu te mogućnost brzog i učinkovitog samoliječenja različitih dermatoloških tegoba.

Pokazatelj zdravlja

Koža je organ koji često prvi daje informacije o stanju i zdravlju organizma, o godinama, o načinu na koji se odnosimo prema njoj i koliko je njegujemo.

Malo truda uloženog u njezinu njegu višestruko će nam se vratiti. Pravilna njega kože sastoji se od nekoliko koraka. Prvi je odabir odgovarajućih proizvoda za njegu. Kako bismo to učinili, najprije moramo upoznati stanje i vrstu naše kože.

 

Često je teško razgraničiti vrstu kože jer se koža, ovisno o godišnjem dobu, različito ponaša ili različiti dijelovi lica mogu imati simptome neke druge vrste kože. Ali uz savjet farmaceuta ili pregled kod stručnjaka dermatologa, moguće je odabrati pravu njegu.

Tako dječja koža sadrži oko 70 posto vode, dok ona odrasle osobe sadrži manje od 50 posto. Koža u male djece meka je poput baršuna i napeta zbog obilja vode u dubljim slojevima. U toj dobi svaka stanica kože živi u optimalnim uvjetima. Svakodnevna njega kože sačuvat će te optimalne uvjete. Vrijeme koje ćete za to utrošiti jest pet minuta ujutro i pet minuta uvečer.

Odabrani preparati moraju se savršeno uklopiti u fiziologiju kože i funkcionirati kao njezin prirodan omotač. Uz to, moraju izvršiti brojne druge zadaće: unijeti u kožu hranjive tvari, vitamine, ovlaživače, antioksidanse, oligoelemente, spriječiti gubitak vode, zaštititi od onečišćenja iz okoliša i pretjeranog djelovanja sunca te poslužiti i kao podloga za dekorativnu kozmetiku.

S obzirom na to da ove brojne zadaće jedan preparat ne može izvršiti sam, one se najčešće dijele između noćne i dnevne njege, krema s različitim teksturama u kojima su aktivni sastojci otopljeni na različit način i u različitim koncentracijama.

 

Tako možemo razlikovati kreme različitih namjena (hidratantne, hranjive, dnevne, noćne), fluide (proizvodi laganije teksture, često bez masnoće), gelove (nemasne teksture koje se posebno brzo upijaju i ostavljaju osjećaj svježine na koži) ili serume (proizvodi s visokom koncentracijom aktivnih sastojaka).

Nezaobilazni trenutak u njezi kože njezino je pravilno čišćenje

Odabrani proizvodi nikako ne smiju biti agresivni, moraju očistiti kožu, ali ne smiju narušiti hidrolipidni sloj – prirodnu obranu kože. Nakon čišćenja, kožu je potrebno tonizirati jer tonik normalizira njezinu ravnotežu nakon čišćenja, uklanja ostatke sredstva za čišćenje te je priprema za njegu koja slijedi.

Naša rješenja

Pogledajte čime vam možemo pomoći i saznajte više o svakom proizvodu!

Pogledajte popis

Bolesti kože

Atopijski dermatitis kronična je recidivirajuća dermatoza koju karakteriziraju kronični svrbež i suhoća kože.

Pročitajte više

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.