Meralys 0,5 mg / ml sprej za nos

Snažno i pouzdano otklanja simptome kako bi Vaše dijete ponovno disalo s lakoćom.

Meralys 0,5 mg / ml sprej za nos

Informacije o proizvodu

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

ksilometazolin + morska voda
respiratorni sustav
10 ml otopine u plastičnoj bočici zatvorenoj odmjernim plastičnim sustavom za raspršivanje, s nastavkom za nos i zaštitnim poklopcem, u kutiji.
Meralys 0,5 mg/ml sprej za nos pripada skupini lijekova za liječenje bolesti nosa, simpatomimeticima. Sadrži ksilometazolinklorid koji pomaže sužavanju krvnih kapilara u Vašem nosu smanjujući time oticanje sluznice nosa. Koristi se za smanjenje otečenosti sluznice nosa uzrokovane upalom sluznice sinusa (sinusitisom) ili upalom sluznice nosa (rinitisom).

Meralys 0,5 mg/ml sprej za nos, otopina primjenjuje se za liječenje djece u dobi između 2 i 12 godina starosti.
Dugotrajna primjena Meralys 0,5 mg/ml spreja za nos može dovesti do kroničnog oticanja i naposljetku do atrofije (stanjivanja) sluznice nosa. Ne smijete lijek primjenjivati dugotrajno, niti doze veće od preporučenih.
Ksilometazolinklorid, pročišćena morska voda, kalijev dihidrogenfosfat, pročišćena voda.
1 potisak Meralys 0,5 mg/ml spreja za nos u svaku nosnicu, do najviše 3 puta na dan. Ne smiju se primjenjivati doze veće od preporučenih.

Moje zdravlje

Prehlada

Prehlada

Prehlada ili akutna infekcija gornjih dišnih putova vrlo je česta i raširena infekcija koju uzrokuju virusi. Ukoliko je prirodna funkcija nosa oslabljena, virusi lakše ulaze i razmnožavaju se u sluznici nosa uzrokujući infekciju koju "kolokvijalno" nazivamo prehlada. U većini slučajeva prehlada je blaga i traje tjedan dana ili manje, a popraćena je simptomima poput curenja i začepljenosti nosa, kihanja, grlobolje, kašlja, glavobolje i ponekad povišene temperature.

Saznaj više
Akutni rinosinuitis

Akutni rinosinuitis

Akutni rinosinusitis najčešće nastaje kao posljedica prehlade ili alergije, koje stvaraju preduvjete za nastanak infekcije. Najčešće je uzrokovan bakterijama ili virusima, mnogo rjeđe gljivicama. Bakterije koje najčešće uzrokuju akutni sinusitis često su prisutne na sluznici gornjih dišnih putova, međutim u uvjetima upaljene i otečene sluznice te otežane ventilacije sinusa stvaraju se pogodnosti za povećanje broja bakterija i razvoj infekcije. 

Saznaj više
Kronični rinosinuitis

Kronični rinosinuitis

Kronični rinosinuitis javlja se uglavnom u pacijenata koji su imali česte akutne bakterijske i alergijske upale koje su nisu adekvatno liječene. Pacijenti se često tuže na glavobolju, sekret iz nosa, začepljen nos, cijeđenje sekreta u ždrijelo ili oslabljen osjet njuha. Simptomi kroničnog sinusitisa traju duže od onog akutnog, a kod nekih osoba se nikada u potpunosti ne povlače.

Saznaj više
Nosne polipoze

Nosne polipoze

Nosna polipoza je bolest sluznice nosa i paranazalnih šupljina koju karakterizira lokalizirano stvaranje dobroćudnih izraslina na sluznici, odnosno polipa. Ove tvorbe su upalnog porijekla, a ako se pravovremeno ne tretiraju mogu uzrokovati stalnu nosnu opstrukciju te dovesti do znatnog slabljenja osjetila mirisa.

Saznaj više

Iz JGL Obitelji

Vrijeme čitanja: 2 min

Izvanškolske aktivnosti – kako odabrati pravu?

Pročitaj više
Vrijeme čitanja: 2 min

Najvažniji saveznici u borbi protiv virusnih infekcija

Pročitaj više

JGL Family
Saznaj više na jglobitelj.hr

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.