Prehlada
Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

JGL obitelj Novosti JGL MUZEJ FARMACIJE
Nos

Prehlada

Akutna infekcija gornjih dišnih putova

Akutna infekcija gornjih dišnih putova – prehlada – vrlo je česta i raširena. Najčešći joj je uzročnik virus pa se ne preporučuje primjena antibiotika, već simptomatska terapija.

Godišnje u Hrvatskoj od prehlade oboli 2,5 milijuna ljudi. Odrasli se tijekom godine prehlade do tri puta, a djeca mlađa od pet godina mogu se prehladiti između tri i osam puta.

 

U slučaju povišene tjelesne temperature, dobro će doći antipiretik, sredstvo za njezino snižavanje. Potrebno je povećati unos tekućine (voda, čaj, voćni sok, juha) da se izbjegne dehidracija (isušivanje) organizma, što dodatno pogoršava opće stanje.

 

Simptomatska terapija svakako pomaže u čišćenju gornjih dišnih putova, odnosno ispiranje i toaleta nosa. Sustav za ispiranje nosa Aqua Maris i sprejevi za nos Aqua Maris svojim ljekovitim, antivirusnim, antibakterijskim djelovanjem ubrzavaju oporavak sluznice nosa i grla.

 

Sprej za nos Meralys HA dolazi u sinergiji triju sastavnica: lijeka ksilometazolina, morske vode i hijaluronske kiseline (natrijev hijaluronat) koja dodatno vlaži i štiti sluznicu nosa, povećava njezinu elastičnost i čvrstoću. Proizvod je bez konzervansa za povećanu sigurnost upotrebe.

 

Ako akutna virusna infekcija gornjih dišnih putova traje duže od deset dana, došlo je do bakterijske superinfekcije pa je neophodan antibiotik, uz simptomatsku terapiju.

Proizvodi

Sprej za nos Meralys jedini je proizvod s „konceptom 3 u 1”, predstavlja novi oblik rinološke terapije i apsolutni je novitet na tržištu. Namijenjen je djeci od 2 do 12 godina. Proizvod je bez konzervansa za povećanu sigurnost upotrebe.
Uputa Sažetak opisa svojstava lijeka
Sprej za nos Meralys jedini je proizvod s „konceptom 3 u 1”, predstavlja novi oblik rinološke terapije i apsolutni je novitet na tržištu. Namijenjen je djeci starijoj od 12 godina i odraslima. Proizvod je bez konzervansa za povećanu sigurnost upotrebe.
Uputa Sažetak opisa svojstava lijeka

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.