Kompleks Pharma Valley predstavljen ministrima
Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kompleks Pharma Valley predstavljen ministrima

2 min čitanja Objavljeno: 17.4.2013.

U sklopu dolaska na ProInvest – Program prezentacija koraka koje Vlada poduzima pri pokretanju investicijskog ciklusa i restrukturiranju gospodarstva, petorica ministara uz svoje popratne delegacije i druge predstavnike Vlade, ministarstava, HBOR-a, HGK, Grada i Županije, 15. travnja posjetila je JGL. Uz obilazak postojećih pogona gostima je predstavljen i projekt izgradnje kompleksa Svilno 2, nazvan još i Pharma Valley, koji će se nadovezivati na naše postojeće proizvodne pogone, povećati naše kapacitete razvoja, proizvodnje i skladištenja te nam osigurati ključne resurse za održivi i profitabilan rast u predstojećih desetak godina.

Za ministra financija Slavka Linića, koji je uz ministre Branka Grčića, Sinišu Hajdaša Dončića, Darka Lorencina i Gordana Marasa, zatim predsjednika HBOR-a Antona Kovačeva, predsjednika HGK Vinka Mičetića, riječkog gradonačelnika Vojka Obresnela, vršitelja dužnosti župana PGŽ-a Vidoja Vujića te rektora riječkog sveučilišta Peru Lučina, boravio u Svilnom, tvrtke poput naše koje prerastu hrvatsko tržište i uspijevaju konkurirati na globalnom tržištu samo su pokazatelj da u Hrvatskoj ima znanja i tehnoloških mogućnosti, ali i da takve tvrtke zaslužuju da ih država financijski prati. Nakon prezentacije Svilna 2 kojega je okupljenima predstavio direktor Ivo Usmiani, potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić kazao je kako je JGL svijetli primjer kako se u Hrvatskoj može sjajno poslovati.

– Ono što je specifičnost ove firme jest da se posluje u vrlo konkurentnom okruženju s visokim legislativnim barijerama u kojem se ne može stajati već se kontinuirano mora ulagati u istraživanje i u razvoj te, što smo sada vidjeli, u vrhunske tehnologije. Drago nam je da JGL iz godine u godinu raste ne samo u prodaji nego i u broju zaposlenih, kroz otprilike sto ljudi godišnje i sa sto milijuna prihoda godišnje. Osvojili ste praktički sva svjetska tržišta i dalje se širite. To je pokazatelj kako Hrvatska treba razvijati svoju industriju: moramo podignuti njezinu tehnološku razinu i dodanu vrijednost koja se u njoj stvara. Jedino tako možemo osigurati gospodarski rast – zaključio je Grčić.

Goste je na Svilnom dočekao cijeli Izvršni odbor tvrtke, a predstavljanje investicije uz objavu rezultata koje je JGL postigao u 2012. godini, sa zanimanjem su pratili i mnogobrojni mediji.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.