Alergijski konjunktivitis
Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Alergija

Alergijski konjunktivitis

Prisutan je u više od polovice bolesnika alergičnih na perenijalne alergene (grinje ili mačju dlaku). Neke epidemiološke studije pokazuju da više od 70 posto bolesnika s alergijskim rinitisom ima izražene očne smetnje i ta populacija bolesnika ima veće pogoršanje kvalitete života nego oni koji imaju samo nosne simptome.

 

Različiti se terapijski modaliteti primjenjuju u svrhu očuvanja ili jačanja epitelne barijere. U posljednje vrijeme, u tu se svrhu apliciraju otopine koje sadržavaju ektoin. Ektoin je bakterijski peptid koji prevenira leziju epitelne barijere osmotskim stresom te se stoga upotrebljava u prevenciji i liječenju ne samo respiratornih, već i kožnih, očnih i probavnih manifestacija lezije epitelne barijere.

 

Konvencionalna terapija alergijskog konjunktivitisa uključuje primjenu nazalnih kortikosteroidnih sprejeva, antihistaminika u peroralnom ili topikalnom obliku, uz dodavanje očnih ili nazalnih kromona i antikolinergika, ovisno o kontroli simptoma prvom linijom terapije (antihistaminici ili topikalni nazalni kortikosteroidi).

JGL-ovo su rješenje kapi za oči s ektoinom Vizol S Allergy koje u kontaktu sa sluznicom oka stvaraju hidrokompleks u obliku filma koji štiti od kontakta s alergenima. Vizol S Allergy ublažava svrbež, crvenilo i prekomjerno suzenje očiju, a namijenjen je djeci, odraslima i osobama koje nose leće.

Proizvodi

Kapi za oči Vizol S Allergy s ektoinom djeluju preventivno kod izloženosti različitim alergenima, ali i ublažavaju postojeće simptome. Štite od štetnog djelovanja alergena i pomažu u procesu obnavljanja nadražene i osjetljive sluznice oka. Proizvod je pogodan za osobe koje nose kontaktne leće, djecu i za osobe koje imaju osjetljive oči. Bez konzervansa je i siguran za primjenu do šest tjedana nakon otvaranja.
Informacija o proizvodu
Dugotrajna suhoća oka može uzrokovati oštećenje površine oka i još dugotrajniji osjećaj neugode. Vitaminske kapi za oči Vizol S Intensive imaju dvojako djelovanje: potiču regeneraciju površine oka i čine je ponovo glatkom te vlaže oko.
Informacija o proizvodu

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.