Alergijski rinitis
Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

JGL obitelj Novosti JGL MUZEJ FARMACIJE
Alergija

Alergijski rinitis

Radi se o upalnoj bolesti nosne sluznice koja nastaje kao rezultat imunološke reakcije između raznih inhalacijskih alergena i upalnih stanica u sluznici nosa.

Bolesnici s alergijskim rinitisom imaju tri puta veći rizik da obole od astme. Oko 25 – 35 posto bolesnika s alergijskim rinitisom ima astmu, 85 posto bolesnika s astmom ima alergijski rinitis, a 50 posto ima i alergijski konjunktivitis.

Alergijski rinitis može biti povremeni (traje manje od četiri tjedna) ili trajni (traje duže od četiri tjedna), blagi (bez neugodnih simptoma) ili teški (s neugodnim simptomima, narušenim snom, narušenim aktivnostima). Većina pacijenata osjeća i umor, što loše utječe na svakodnevne aktivnosti (produktivnost, učenje, kvalitetu života). Simptomi su curenje i začepljenost nosa, kihanje, suzenje, svrbež i crvenilo očiju (konjunktivitis).

 

Važno je ustanoviti alergen koji izaziva alergijske reakcije te ga, koliko god je to moguće, izbjegavati. Ako se radi o alergiji na pelud, treba pratiti peludni kalendar, i ovisno o njemu, prilagoditi terapiju, ali i aktivnosti na otvorenom. Treba se pridržavati uputa liječnika ne samo što se tiče simptomatskih lijekova, nego i prihvaćanja zdravijih navika (zdrava prehrana, tjelesna aktivnost, redovit odmor). U slučaju da se radi o alergiji na grinje i kućnu prašinu, preporučuje se upotreba usisivača s vlažnim filtrima, hipoalergijskih madraca i jastuka.

 

Prije izlaska iz zatvorenog prostora važno je uštrcati u nos preparat s ektoinom poput spreja Aqua Maris 4Allergy koji poput filtra oblaže sluznicu nosa i onemogućava kontakt alergena i sluznice.

Proizvodi

Sprej za nos Aqua Maris 4Allergy na siguran i učinkovit način ublažava simptome alergijskog rinitisa i podupire proces regeneracije nosne sluznice. Sto posto prirodan proizvod, klinički dokazane učinkovitosti, bez konzervansa i prikladan za djecu i najosjetljivije pacijente! Dostupan je u praktičnoj bočici za nježno raspršivanje.
Informacija o proizvodu
Fiziološka otopina najčišće morske vode iz Jadrana. Aqua Maris namijenjen je svakodnevnoj higijeni i ovlaživanju nosa, zdravom disanju svakoga dana i svake noći. Dostupan je u praktičnoj bočici s nježnim raspršivanjem.
Informacija o proizvodu

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.