Akutni rinosinuitis
Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Nos

Akutni rinosinuitis

Upala nosa i sinusa

Akutni rinosinuitis ili upalu nosa i sinusa najčešće uzrokuje virus pa prolazi u roku od 10 dana, uz simptomatsku terapiju.

Uz povišenu temperaturu i glavobolju javlja se sekrecija iz nosa. Međutim, ako se stanje pogorša nakon 5 dana ili ako se ne popravi nakon 10 dana, potrebno je uzeti antibiotik određen na temelju bakteriološke analize i antibiograma. Ako se stanje ne poboljša nakon 5 dana antibiotske terapije, potrebno je promijeniti antibiotik ili nastaviti liječenje u bolnici.

 

Ako je sekrecija iz nosa obilna i ako je otežano disanje, sprej za nos Meralys HA pomoći će u smanjivanju sekrecije i odčepljivanju nosa jer sadrži dekongestiv otopljen u morskoj vodi koja oporavlja sluznicu nosa.

 

Ako je tijekom liječenja akutnog rinosinuitisa prisutan obilan gnojni sekret, ne smije se zaboraviti na ispiranje nosa sustavom Aqua Maris s otopinom morske vode obogaćene eteričnim uljima mirte i smilja. Na taj se način nježno ispire upalni sekret, olakšava disanje i obnavlja sluznica nosa.

Proizvodi

Aqua Maris Talasoterapija, sustav za ispiranje nosa, pruža cjelovit talasoterapijski učinak – spoj djelovanja morske soli i ljekovitog bilja Mediterana. Preporučuje se kod kronično začepljenog nosa, upala sinusa i alergija, ali i za održavanje zdravlja i higijene nosa. Posebno se preporučuje svima koji se profesionalno ili rekreativno bave sportom.
Informacija o proizvodu
Fiziološka otopina morske vode s naprednom tehnologijom Bag-on-Valve, koja štiti tekućinu od dodira s vanjskim elementima. Koristi se ako je nosić začepljen za oslobađanje prirodnim djelovanjem morske vode.
Informacija o proizvodu

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.